مصرف گردو و بیماری های قلبی:
بیماران قلبی بدون ترس گردو بخورند.از گذشته تا به حال در مورد فواید گردو صحبتهای بسیاری کردهاند و تحقیقات هم نشـان داده که مصرف 45 گرم گردو بـه عـنوان بخشی از رژیم کم کلسترول به شرط اینکه کالری دریافتی افزایش پیدا نکند، باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی میشود.
مطالعات انجام گرفتـه در دانشگاه هاروارد بیانگر این مطلب است که مصرف رژیم حآاوی مقادیر بـــالای مغزها خطر مرگ قـلبی ناگهانی را کاهش میدهد. علاوه بر این، بســیاری از مطالعات بیان میکنـند که مصرف مقادیر زیاد این مواد (مواد حاوی اســیدهای چرب امگا 3) خطر حمله قلبی و انسداد سرخرگها را تا 70درصـد كاهــــش میدهد.
اثرات جلوگیریکننده و درمانی گردو ثابت شده است. پژوهشگران تاکید دارند که گردو به دلیل داشتن مقادیر معتنابهی از اسیدهای چرب با چند پیوند غیراشباع چربیهای خون را بهبود میبخشد و در کاهش دیگر عوامل خطرساز درخصوص قلب و عروق نقش دارد. نتایج این تحقیق همچنین گردو را منبع مهم فیبر، منیزیم، ویتامینB و E و دیگر آنتیاکسیدانها معرفی میکند.
پژوهشگران با انجام تحقیق روی 365 داوطلب که 10 تا 25 درصـد از کالری روزانه مورد نیاز خود را طی 24 هفته از گردو بهدست میآوردند به این نتیجه رسیدند که هر چه افراد مقادیر بیشتری از گردو را در رژیم غذایی خود مصرف کنند به همان میزان کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا میکند.
این گروه از محققین تاکید دارند که اگرچهگردو خود از منابع مهم چربی بهحساب میآید، اما در عین حال کاهشدهنده عوامل موثر در بیماریهای قلبی- عروقی است. پیش از این نتایج پژوهشهای مختلف نشان داده بود که مصرف گردو خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مجموعهای از نشانههای ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد. گردو طبیعتی گرم داشته، تصفیـه کننده خون است و سبب تحریک جریان صفرا میشود.
پسته و تاثیر آن در بیماری قلبی :
پسته ریسک بیماری قلبی و عروقی را بصورت قابل توجـهی کاهش میدهد.گنجاندن پسته در رژیم غذایی میتواند از خطرابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و تنگ شدن شریان های قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری كند و كلسترول خون را نیز كاهش دهد.تحقیقات جدید نشان میدهد داوطلبانی كه مدت یك ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف كرده اند، میزان كلسترول خون آنها 8 / 4 درصد كاهش یافته است.با مصــــــرف پسته سطح كلسترول بد لیپوپروتئین با غلظت كم تا 11 /6 درصد كاهش مییابد.پژوهشها نشان میدهد كه پسته، سطح كلسترول بد را در بدن كاهش میدهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت میدهد. محققان میگویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضداكسیدانت لوتئین است كه معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است.
خواص پســـته و فواید آن :
1- پسته در مقایسه با دیگر آجیل ها، دارای مقدار کمی کالــری و چربی اشباع، بدون کلسترول،و برای کمک به جذب ویتامین های A, E, Dو Kبسیار موثر است.
2- پسته یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است.
3- بر اساس بررسی ها، مصرف روزانهی پســـــــته، میزان کلسترول بد یا در اصطلاح ال دی ال را حدود 12 درصد کاهش میدهد.
این میزان کاهش کلسترول بد در کاهش خطـر ابتلا به تنگی رگ های خون رسان قلب، تاثیر بسزایی دارد و از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین است،به همین علتنباید بیشتر از 18 گرم در هفته مصرف شود.
4- پسته دارای مقدار زیادی فیبر است،فیبــر به هضم مواد غذایی کمک، وکلسترول و قند خون را تنظیم میکند.
5- پسته بین گروه آجیل ها، یکی از بهترین منابع پتاسیم، و پتاسیمیكپسته برابر پتاسیم یكپرتقال، ومقدار پتاسیم در دو
پسته هم بیشتر از پتاسیمیكموز است.
پتاسیم موجود در پسته، به تعادل مایعـات بدن کمک،ضربان قلب را تنظیم میکند و برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است.
6- پسته همچنین دارای فسفر استو در ساخت استخوانها و دندانها نقس مهمی ایفامی کند، جلوی خستگی و ضعف را میگیرد و برای تقویت عضلات بدن مفید است.
7- پسته، مقداری منیزیم نیز دارد که منیزیم یکی از مهم ترین عناصر معدنی برای تبدیل غذا به انرژی است،همچنیناز گرفتگی عضلات جلوگیری میکند.
8- آهن در پسته، برای سرگیجه، خسـتگی، رنگ پریـدگی و کم خونی مفید است.
9- روی موجود در پسته هم برای تقویت پوست، مو و ناخن بسیار مفیداست.
10- پسته دارای ویتامین های B6 ، B1و Eاست،ویتامین B6کمک به سوخت و ساز پروتئین میکند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B1باعث افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعـادل کردن اشتها میشود.
11- در بین آجـیل ها، پسته دارای بیشترین مقدار آنتی اکسیدان است،
همان طور که میدانیـد ویتامین Eجزء گروه آنتی اکسیدانها استو تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم، جلوگیری از خستگی و استرس و جلوگیری از تخریب سلولها را بر عهده دارد.
12- پسته نیز مانند دیگر دانه ها، از بیـماری های قلبی جلوگیری میکند. به علتوجود چربی های غیر اشباع، میتواند مقدار کلسترول خون را پایین بیاورد.
13- پسته باعث عملکرد درست مغز میشود و شخص را آرام میکند.
14- این آجیل میتواند جلوی پیشرفت بیماری های مزمن مانند سرطان را بگیرد.
15- مطالعات نشان داده است، پسته میتواند مقدار کلسـترول خوب خون (HDL) را بالا ببرد ومقدار کلسترول بد خون (LDL) و تری گلیسـیرید را پایین بیاورد.
16- پودر پسته، درمان کننده دندان درد است.
17- پسته تغییری در فشار خون و افزایش وزن انجام نمیدهد. اما به علتفواید بسیاریکه دارد، به عنوان یک میان وعده پرکالری به شمار میآیدو نباید زیاد مصرف شود.
18-برای کاهش نمک و چربی موجود در رژیم غذایی، باید از خوردن پسته بو داده و شور خودداری کنید.
19- حدود 28 گرم پسته، بیش از 10 درصد نیاز بدن به فیبر غذایی، ویتامینB6، ویتامین B1، منیزیم و فسفر را تامین میکند.